Fakta bingo online

I kölvattnet av bingo i bingohallar och på tv så spred sig också bingo till Internet. Olika händelser i historien har också bidragit, som ett rökförbud i bingohallarna. Det var inte populärt för dom som rökte och spelarna letade då efter alternativa sätt att spela bingo. Det rasade i omsättning med hela 40% och det var väldigt olyckligt. Det är en inkomstkälla till idrotten och andra föreningar och man var tvungen att komma på ett sätt och det ganska så fort.

Det var i just 2005 som PAF, en stor aktör inom bingo tänkte att bingo online kan ju säkert fungera. Och det gjorde det. Det blev en succé, och det tog inte lång tid innan fler aktörer hoppade på och utvecklade sajter som snabbt blev populära. Svenska Spel tillsammans med Bonnier Entertainment var bland de första och sen var bollen bokstavligen i rullning. i 2006 så kom det nya sajter med bingospel stup i kvarten och populariteten bara ökade.

Att välja bingorum

När man spelar bingo online finns det ju en hel del olika bingorum att välja mellan. Det är kanske något som kan vara klurigt att välja. Man får pröva sig fram om man gillar att spela bingo och man får säkert med tiden en favorit. Fördelen med att spela bingo på nätet är nog att det är väldig bekvämt. Visst kan det vara trevligt att ta sig en tur till en bingohall och träffa kompisar och spela lite. Köpa sig en god fika emellan rundorna och ha det trevligt. Men ibland så är det också gott att bara kura ihop sig i bästa hörnan i soffan och logga sig på en bra casinosajt och köra en bingorunda eller fler.

Många kanske tror att nackdelen med bingo online är den sociala biten, att man inte har sällskap. Men det stämmer inte riktigt. Du kan träffa nya människor från hela världen om du vill. Varför inte stämma träff med dina vänner i ett visst spel en viss tid i ett visst bingorum? Då kan ni vara hemma och spela bingo tillsammans och prata med varandra i chatten till spelet, hur roligt och socialt som helst. Det är trevligt och ofta väldigt god stämning där och det brukar skämtas friskt och gratulationer haglar när någon vinner.

Det har också utvecklats chattspel i chattrummen som man kan delta i. Bingovärdarna brukar vara finurliga och komma på olika spel och frågesporter eller olika lyckonummer är vanligt. Dyker det upp ett spel som man inte kan reglerna till så är det bara att fråga. Det är alltid någon som kan svara, och vi är ju alla nybörjare någon gång.

Bingo online

Vad finns det då för olika bingo online? Det vanligaste här i Sverige är bingo med 75 bollar. Det finns olika varianter och klassisk bingo är en av dem. Där drar man nummer till någon har fått 1 rad. Då ropas det bingo och vinsten delas ut. Då har man markerat 5 nummer på sin bricka som har 25 nummer totalt. Varje vågrät rad har 5 nummer och varje lodrät har också 5 nummer. Ibland så kan mittenrutan vara tom. Är det så kan man markera den rutan för den går som vilket nummer som helst.

I 75-bollars bingo så finns det också något som heter variantbingo. Där fungerar det så att när spelare har ropat bingo på en rad så fortsätter man att spela. Först om 2 rader och sedan om 3 rader och så vidare tills man spelar om att fylla hela brickan. Det är vanligt både i bingohallar och online. Fördelen är att rundan tar längre tid och man har ju mer skoj för pengarna som man eventuellt satsar. I takt med att antalet rader som ska markeras stiger så stiger också värdet på vinsten.

Olika former av bingo

En annan vanlig variant av bingo är att spela med 90 bollar. Denna form av bingo är den som man spelar mest i USA. Men här i Sverige så är detta nu nästan lika populärt som 75-bollars bingo. Den största skillnaden här är nog hur brickan är utformad. Det finns sex stycken fält på en bricka och i varje fält finns det 27 nummer, 3 rader och 9 kolumner. Det finns 5 rutor med nummer i varje rad, 4 rutor är tomma. Och så är det självklart antalet bollar. Annars så fungerar det is stort sett på samma sätt. Nummer dras och man ska få en rad först och sedan fler.

Finns det andra sorter med bingo online? I takt med att populariteten ökar så utvecklas det nya spel hela tiden och två av dem är bingo med 80 bollar och 30 bollar. Den med 80 bollar går ganska snabbt att spela. På spelplan som bara har 16 rutor går det då fortare att få bingo. Och den med 30 bollar kallas ibland för speedbingo. Det går rasande fort och här har brickan bara 9 rutor med nummer. Här gäller det att markera alla nummer på brickan innan man får bingo. Online bingo kommer nog att utveckla sig på många sätt och i många olika riktningar. Det ska bli spännande att se hur uppfinningsrika de som utvecklar spel är.