Fakta om bingohallen

Även om bingohallen har fått konkurrens av online sajter som utvecklar nya spel hela tiden så har denna form för spelande sin fasta skara. Och det är många som säger att det ligger ett nära förestående skifte när det gäller att gå och spela bingo i en hall. I takt med att fler och fler upptäcker hur roligt det är så är det nog många bingohallar som vill förnya sig för att nå en bredare publik.

Bingoaktörer

Idag så har vi två större aktörer som driver våra bingohallar. Idrottens bingo med sina runt 20 hallar är en viktig aktör när det gäller att finansiera idrott i Sverige idag. I idrottens bingohall i Göteborg kan du till och med spela bingo med Leif Loket Olsson som bingoutropare varje onsdag. Den största aktören i Sverige och som har flest bingohallar är Svebico. Med sina över 60 hallar i hela landet så hjälper de till att hålla denna viktiga tradition levande.

Det är nog detta med att det är socialt att spela bingo i en hall. En trevlig mötesplats för ett spel med sina vänner är aldrig fel. När man ankommer hallen så letar man upp en trevlig plats att sitta och så går man sedan och köper sina spelbrickor. Innan spelet startar så kan man också köpa en god kopp kaffe och något att bita i om man vill. De flesta hallar har ett café och vill man inte spela så varför inte bara gå inom för att träffa lite trevligt folk. Innan spelet börjar så kan det vara bra att plocka fram sin duttpenna. Det är en tjock tuschpenna som man markerar sina nummer med. Har man ingen sådan så finns det att köpa i bingohallen. Strax innan spelet börja brukar bingovärden säga ifrån så man kan göra sig klar.

Nummergenerator

Det är dags att dra det första numret. Idag så är det en nummergenerator som drar alla nummer i bingohallarna. När det först numret är draget så ropar bingovärden ut i salen vilket nummer de är. Det gäller att följa med så att man inte missar ett nummer. Man har ett par sekunder på sig innan nästa nummer dras. Det gäller att få bingo först och vilken sorts bingo man spelar får man reda på innan det startar. Får man bingo så ropar man högt och då kommer det en kontrollant för att se så dina nummer stämmer. Har du bingo så vinner du en summa pengar.

Hur mycket kan man då vinna. Ganska så stora summor om man spelar riksbingo. På riksbingo är det flera hallar som slår ihop potten och man spelar då samtidigt i alla hallar. Då kan vinsten bli så hög som 100 000 kronor. Men det är nog inte bara de höga vinsterna som drar de fasta spelarna till bingohallen. Sen är det klart att bingovärden spelar en stor roll. En populär bingovärd drar fler folk och kan vara en väldigt viktig del när det gäller bingo.

Kändisbingo

Ibland för att dra lite extra folk till en hall kan man bjuda in en kändis. Det görs ibland och det brukar vara populära arrangemang. För att slå lite extra på stortrumman på sådana arrangemang så brukar bingopotten också vara högre än vanligt.

De olika hallarna runt om i Sverige är nog här för att stanna. Denna kära tradition som har så många fasta spelare gör att den nog inte försvinner med det första. I dessa tider när så mycket förändras så känner nog många att det är skönt att inte allt förändras på en gång. Förändring i all ära med vi svenskar gillar traditioner och detta med att gå och spela i en bingohall är en nog något som vi gärna vill se i en lång tid framöver.